måndag 20 oktober 2014

LCHF, I like you!

Ah, vad det är underbart med LCHF! Jag har idag hittills ätit två mål - "frukost" kl 12 (ja, jag vet, men jag vaknade inte förrän 11...) och "lunch" kl 17. 1200 kcal. Klockan är snart halv tio och jag är inte hungrig nu och har inte varit det någon gång tidigare under dagen heller. Underbart!

Jag såg ett recept på Facebook häromkvällen på en LCHF-formfranska och jag hoppade upp ur soffan direkt och slängde in en i ugnen. Så nu tänkte jag steka två skivor med ost emellan och ett ägg till "middag".

LCHF-formfranska

12 ägg
50 g smält smör
1½ dl mandelmjöl
1½ dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
1 msk bakpulver
1 tsk salt

Vispa äggen pösigt. Blanda de torra ingredienserna. Blanda ihop allt noga. Häll i smörad eller bakplåtspappersklädd form. Strö över vallmofrön eller några andra frön om så önskas. Baka i 175 grader i 45 minuter. Låt svalna och skär i skivor. Går utmärkt att frysa in.

Märkligt hur det kan bli bröd av så mycket ägg och så lite mjöl, men det kan det. Jag tog ett smakprov när det var nybakt och det var gott! Funkar det här så kommer jag sannolikt få be min mamma köpa flera kartonger ägg åt mig nästa gång! (Hon har en f.d. kollega vars mamma har höns och levererar ägg till jobbet varannan måndag. Lysande!)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar